top of page

OM

Accesspunkt

 

Vad där en accesspunkt?

En accesspunkt (AP) är en enhet som används för att skapa ett trådlöst lokalt nätverk (WLAN) och tillåter enheter att ansluta till internet eller till andra nätverk via trådlöst nätverk. Accesspunkter används ofta för att skapa trådlösa nätverk i hem och kontor, men kan också användas för att skapa trådlösa nätverk på offentliga platser som t.ex. hotell, flygplatser och kaféer.

En accesspunkt är vanligtvis ansluten till ett nätverk via en nätverkskabel och har en inbyggd trådlös router som tillåter enheter att ansluta till nätverket trådlöst. Accesspunkter kan konfigureras med olika inställningar för att säkerställa att de fungerar på det sätt som önskas, till exempel genom att ställa in det trådlösa nätverksnamnet (SSID) och lösenordet.

acesspoint2.jpg

 

Vilka är de vanligaste märken på accesspunkter?

Det finns många olika märken på accesspunkter (AP) på marknaden, och vilken modell som är mest lämplig för din verksamhet kan variera beroende på olika faktorer såsom pris, prestanda, funktioner och användningsområde. Några av de vanligaste märkena på accesspunkter inkluderar:

  • Cisco: Cisco är ett välkänt märke inom nätverks utrustning och erbjuder ett brett sortiment av accesspunkter för olika typer av användningsområden, inklusive företag, offentliga platser och hemmanätverk.

  • Netgear: Netgear är ett annat välkänt märke som erbjuder ett brett utbud av accesspunkter för olika typer av nätverk, inklusive trådlösa nätverk för hemmet och företaget.

  • TP-Link: TP-Link är ett tredje populärt märke på accesspunkter som erbjuder en mängd olika produkter för både hemmet och företaget, inklusive trådlösa accesspunkter och accesspunkter med PoE (Power over Ethernet).

  • Ubiquiti: Ubiquiti är ett företag som specialiserat sig på nätverks utrustning och erbjuder ett brett sortiment av accesspunkter för olika typer av nätverk, inklusive företag, offentliga platser och hemmet.

Det är viktigt att välja en accesspunkt som passar dina behov och budget, det hjälper Clouditsolutions nätverksspecialist dig med. 

bottom of page