top of page

OM

Brandvägg

 

Vad gör en Brandvägg?

En brandvägg (firewall) är en säkerhetsbarriär som placeras mellan en dator eller ett nätverk och resten av internet. Dess syfte är att skydda datorn eller nätverket mot olagliga eller oönskade anslutningar och överföringar av data. En brandvägg kan vara en mjukvara som installeras på en dator eller en hårdvara som placeras mellan nätverket och internet. Den fungerar genom att blockera oönskade anslutningar och tillåta endast de anslutningar och dataöverföringar som stämmer överens med de regler och riktlinjer som har definierats av oss som har konfigurerat brandväggen. En brandvägg kan hjälpa till att skydda ditt nätverk mot sådana hot som dataintrång, virus och spam.

firewall.jpg

 

Vilka modell och märken är mest lämpad för din verksamhet?

Det finns många olika märken och modeller av brandväggar som riktar sig till företag, och det kan vara svårt att säga vilken modell och märke passar ditt företag eftersom det kan variera beroende på företagets storlek, bransch och specifika säkerhetsbehov. Några märken och modeller som ofta förekommer på företagsmarknaden inkluderar:

  • Cisco ASA (Adaptive Security Appliance)

  • Fortinet FortiGate

  • Juniper SRX

  • Palo Alto Networks PA Series

  • SonicWall TZ Series

  • Check Point Security Gateway

Dessa märken och modeller är alla välrenommerade och har många olika alternativ att välja mellan, så det är viktigt att du kontaktar oss för rätt produkt med hänsyn till ditt företags specifika säkerhetsbehov innan du väljer en brandvägg. Det kan också vara en bra idé att prata med en oss innan du  jämföra olika brandväggar med varandra för att se vilken som kan vara den bästa lösningen för just ditt företag.

bottom of page