top of page

OM

Switch

 

Vad är en Switch?

En switch är en typ av nätverksenhet som används för att ansluta olika enheter till ett nätverk. Switches fungerar genom att förmedla datapaket mellan enheter på ett nätverk, och används ofta för att ansluta enheter som datorer, skrivare, mötes utrustning och andra trådlösa enheter.

En switch har en mängd olika portar som enheter kan anslutas till, och switchar kan kopplas samman för att skapa större nätverk. Switchar kan också användas för att dela upp ett nätverk i olika VLAN (Virtual Local Area Networks) för att öka säkerheten och segregera olika enheter från varandra.

Switches är en viktig del av många nätverk, och det finns olika typer av switchar som är lämpliga för olika typer av nätverk och användningsområden. 

 

Vilka är vanligaste leverantörer av Switchar?

Det finns många olika märken på switchar (switches) på marknaden, och vilken modell och märke som är mest lämplig för din verksamhet kan variera beroende på olika faktorer såsom antal medarbetare, antal portar, pris, prestanda, funktioner och användningsområde. Några av de vanligaste märkena på switchar inkluderar:

  • Cisco: Cisco är ett välkänt märke inom nätverksutrustning och erbjuder ett brett sortiment av switchar för olika typer av användningsområden, inklusive företag, offentliga platser och hemmanätverk.

  • Netgear: Netgear är ett annat välkänt märke som erbjuder ett brett utbud av switchar för olika typer av nätverk, inklusive trådlösa nätverk för hemmet och företaget.

  • TP-Link: TP-Link är ett tredje populärt märke på switchar som erbjuder en mängd olika produkter för både hemmet och företaget, inklusive trådlösa switchar och switchar med PoE (Power over Ethernet).

  • Ubiquiti: Ubiquiti är ett företag som specialiserat sig på nätverksutrustning och erbjuder ett brett sortiment av switchar för olika typer av nätverk, inklusive företag, offentliga platser och hemmet.

Det är viktigt att välja en switch med rätt antal portar som passar dina behov och budget, det hjälper din Clouditsolutions nätverks specialist dig med att ta fram

bottom of page